Buurtbattle Allfun, verslag van een mooie, maar hectische dag.

Zaterdag, 7 oktober, 1 uur in de middag. De koffie is gezet, de WiFi  is aangesloten en getest, de teamleden kunnen elk moment binnenkomen.  

En zowaar,  de eerste fanatiekelingen arriveren, uitgerust met de materialen om de eerst opdracht uit te voeren: maak een mascotte welke jullie buurt goed symboliseert.

We kiezen er voor om een rechtop staand object te maken, voorzien van ons mooie Wouwers logo waar een aantal vissen boven “zweven”,  omdat een wouwer nu eenmaal een visvijver betekent.

Half 2, hoogste tijd om de opdrachten map op te gaan halen in Den Heuvel. En wat voor een opdrachten map! Een dik boekwerk met vragen waarvan je denkt: “hoe kunnen ze het bedenken!” We besluiten eerst met zijn allen de vragen globaal door te nemen, om te kijken of we zo al veel kunnen beantwoorden. Al gauw wordt de conclusie getrokken dat dit een hele pittige klus gaat worden. 

De eerste vijf hoofdstukken moeten al om 17.00 uur worden ingeleverd, de rest hoeft “pas” om 19:30 uur binnen te zijn. De mascotte dient om 20:00 bij den Heuvel te zijn.

We kijken welke doe-opdrachten er zijn en zoeken de juiste teamleden om de verschillende soorten opdrachten uit te gaan voeren.

Zoals bij veel spelletjes blijkt de factor geluk ook bij een groot aantal doe opdrachten een vrij grote rol te spelen: mikado bij Adequat met palen: het is maar net hoe ze vallen!. Een accu hooghouden met een bladblazer bij Kools:  met het “oefenen” lukt het wel, in het “echie” knalt het ding gelijk in de fout. Het zoeken van een GPS geo-cache wil niet lukken, al blijkt later dat we er echt maar een meter vandaan moeten hebben gestaan.

Maar ook de theorie vragen liegen er niet om: wat is de overeenkomst tussen drie ons niets zeggende datums. Bij zo’n dorpsquiz denk je al gauw aan installatie datums van burgemeesters. Of moet je iets met de cijfers van die datums? Nee, het blijken de geboortedata te zijn van 3 oprichters van het carnavals Bouwerscollectief 

Zoek brievenbussen vanaf foto’s, willekeurig ergens in Alphen. Vind locaties waar Reijns ooit een staalconstructie heeft geplaatst aan de hand van, vaak onduidelijke, fotootjes.

Ontcijfer een morse-code die op de website staat, of een braille schrift uit het boek, je kan het zo gek niet verzinnen of het staat tussen de opdrachten.

Maar door er met zijn allen flink de schouders onder te zetten werd, mede met hulp van nog enkele behulpzame buurtgenoten die binnen liepen alsook flink wat telefonische hulplijnen, het grootste deel van de vragen binnen de aangegeven tijd opgelost, of waar nodig toch maar gegist. We waren immers aan de battle begonnen om mee te doen en vooral een gezellige dag te hebben, en zeker niet om te winnen (al zou dat ook wel leuk zijn geweest)

Amper tijd om, naast de belegde broodje en de lekkere soep waarop we overdag werden getrakteerd, in de vroege avond nog iets te eten, werden we om 20:30 uur al weer bij den Heuvel verwacht, om daar iets later het finale spel te spelen. Een leuk opgezet spel, waarbij elke buurt 2 keer een bekende Alphense locatie op een vereenvoudigde plattegrond aan moest geven.  Super mooi in elkaar gezet!

Na een gezellig samen zijn werd om 23:00 uur eindelijk de uitslag bekend gemaakt. Van de 17 teams hadden wij de 14e plaats, uiteraard geen geweldige prestatie. Maar zoals gezegd: daar ging het ons zeker niet om. Veel belangrijker was dat we een gezellige dag zou worden, waarbij we buurtgenoten beter leerden kennen, en in een teamverband een groot aantal uitdagingen aan konden gaan. En dat is zeker gelukt!

We willen alle teamleden danken voor hun inzet en hopen dat we volgend jaar weer op hen kunnen rekenen. Voor iedereen die er dit jaar niet bij kon zijn, ook jullie kunnen bij de volgende editie (6 Oktober 2018) gewoon aansluiten, desnoods in een tweede team! We hopen in ieder geval dat ook de jongeren uit onze wijk mee gaan doen.

Graag tot ziens op een van onze volgende activiteiten!